WELKOM!

Een bijzonder woord van welkom op onze website. Wellicht bent u bij toeval op onze site geraakt of juist heel bewust. Op onze website geven wij u een indruk van ons gilde.

Wat is een gilde?

Wie in Noord-Brabant woont of deze bezoekt, komt er vroeg of laat mee in aanraking op een zonnige zomerdag of bij een officiële gelegenheid waar iemand iets te vieren heeft. Plotseling is het daar: tromgeroffel. En vanuit de verte verschijnen dan vanzelf de veroorzakers. Een schuttersgilde: een groep mannen, in kostuums. Met trommen, een vaandel, vendels en geweren. Het geheel wordt voorafgegaan door een ruiter fier te paard: de standaardruiter die de weg baant voor zijn gilde.

 

Het laatste nieuws via Facebook

Vele handen maken licht werk ...

View on Facebook

Sint Hubertus Gilde Drunen heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt. ...

View on Facebook

Ook de jeugd is weer druk met eieren zoeken ...

View on Facebook

Vanavond de 1e bingo avond voor leden en aanhang van het Sint Hubertus gilde!
Alle sponsers bedankt voor de mooie prijzen!!!
...

View on Facebook

Gildebroeder Bas van Loon getrouwd met Joyce Oome ...

View on Facebook

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het St. Hubertus Gilde ontving Tom Klerks (28) de Gouden Pleister uit handen van Fred Hardy, voorzitter KNV EHBO district Noord-Brabant - Limburg, in aanwezigheid van Caroline Nieuwkoop, EHBO afd. Heusden.
Op zaterdag 18 november 2017 kreeg zijn vrouw Juliet (27) een hartstilstand en heeft Tom haar gereanimeerd, zonder ook maar iets van EHBO af te weten. Deze levensreddende actie was reden voor uitreiking van de Gouden Pleister.
(Tekst en foto's van Heusdeninbeeld.nl)
...

View on Facebook

Morgen is de nieuwjaarsreceptie voor leden en partners. De voorbereidingen zijn al in volle gang! ...

View on Facebook

Vandaag is Mieke na een jaar aspirant lidmaatschap nu volwaardig lid van het gilde geworden. ...

View on Facebook

Gisteren was de jaarlijkse bingo voor de leden van het gilde. Alle winkeliers bedankt voor de medewerking aan de mooie prijzen! Van bokhoven, Arcade, van brunschot, bakker Bart drunen, bakker Bart Waalwijk, Kaas en wijn winkeltje, EmTe, dio, keurslager van Vught, van Herpt, Store3, Tuincentrum drunen en Bakker Allard! ...

View on Facebook

Vandaag vierde het gilde haar jaarlijkse statiedag. Een kleine foto-impressie: ...

View on Facebook