WELKOM!

WELKOM!

Een bijzonder woord van welkom op onze website. Wellicht bent u bij toeval op onze site geraakt of juist heel bewust. Op onze website geven wij u een indruk van ons gilde.

Wat is een gilde?

Wie in Noord-Brabant woont of deze bezoekt, komt er vroeg of laat mee in aanraking op een zonnige zomerdag of bij een officiële gelegenheid waar iemand iets te vieren heeft. Plotseling is het daar: tromgeroffel. En vanuit de verte verschijnen dan vanzelf de veroorzakers. Een schuttersgilde: een groep mannen, in kostuums. Met trommen, een vaandel, vendels en geweren. Het geheel wordt voorafgegaan door een ruiter fier te paard: de standaardruiter die de weg baant voor zijn gilde.

 

Burgerkoningschieten

Op 26 juni 2016  organiseert het gilde weer het jaarlijkse burgerkoningschieten!

 

Het laatste nieuws via Facebook

De tamboers zijn weer begonnen met oefenen ...

View on Facebook

Koning gezocht.

Ze wist het zeker, het zou haar gaan lukken. Ondanks dat alles en iedereen haar vertelde dat het onmogelijk was omdat ze niet de juiste potenties had, niet de juiste achtergrond, niet de juiste uitstraling. Maar niets hield haar tegen om haar grote wens uit te laten komen. Ze zou en moest als prinsesje geboren worden.

Over de hele wereld had ze gezocht, nergens kon ze de ouders vinden waarbij ze wilde opgroeien. Toen zag ze Patrick en Kelly, dat waren de juiste ouders voor haar, maar… Patrick was geen koning.
Ze moest kiezen, blijven zoeken naar een koning of kiezen voor dit mooie, liefdevolle stel. Ze besloot toch door te blijven zoeken, ze wilde tenslotte al zo lang een prinses worden.

Plotseling op een zaterdag in mei 2016 hoorde ze in de verre verte een knal met als gevolg een bonk. Het geluid dreunde door haar hele wezen en ze wist, dit is een belangrijke gebeurtenis. Ze zocht naar het geluid en wat bleek… de Patrick die ze gekozen had als vader was Koning geworden. Koning van het St. Hubertusgilde uit Drunen.

Groot was haar vreugde, eindelijk zou haar wens in vervulling gaan, ze zou een prinsesje zijn. Ze zette alles in om ervoor te zorgen dat ze voor in de rij stond om bij Koningin Kelly te mogen wonen. Een paar maanden later werd het grote nieuws van haar komst bekend gemaakt. In november was het koninklijk huwelijk een feit en werd alles in gereedheid gebracht.

Super trots en smoorverliefd kondigen koning Patrick en zijn koningin Kelly aan dat, op 17 maart 2017, prinses Evy Weijers geboren is.
...

View on Facebook

de kleinste gildebroeders krijgen vendel-les ...

View on Facebook

Tijdens het lsb schieten behaalt Bart Lapre de volle score. ...

View on Facebook

Het Hubertusgilde ondersteund de Drunense duinen loop op grote hoogte ...

View on Facebook

Foto's uit het bericht van Sint Hubertus Gilde Drunen (2 photos) ...

View on Facebook

Foto's uit het bericht van Sint Hubertus Gilde Drunen (2 photos) ...

View on Facebook

Foto's uit het bericht van Sint Hubertus Gilde Drunen (3 photos) ...

View on Facebook

Foto's uit het bericht van Sint Hubertus Gilde Drunen (2 photos) ...

View on Facebook