hubertus622groot

WELKOM!

WELKOM!

Een bijzonder woord van welkom op onze website. Wellicht bent u bij toeval op onze site geraakt of juist heel bewust. Op onze website geven wij u een indruk van ons gilde.

Wat is een gilde?

Wie in Noord-Brabant woont of deze bezoekt, komt er vroeg of laat mee in aanraking op een zonnige zomerdag of bij een officiële gelegenheid waar iemand iets te vieren heeft. Plotseling is het daar: tromgeroffel. En vanuit de verte verschijnen dan vanzelf de veroorzakers. Een schuttersgilde: een groep mannen, in kostuums. Met trommen, een vaandel, vendels en geweren. Het geheel wordt voorafgegaan door een ruiter fier te paard: de standaardruiter die de weg baant voor zijn gilde.

 

Burgerkoningschieten

Op 26 juni 2016  organiseert het gilde weer het jaarlijkse burgerkoningschieten!

 

Het laatste nieuws via Facebook

Bent u lid van de Rabobank en heeft u een stemkaart voor de clubkascampagne ontvangen! Dit jaar doet ook het sint Hubertusgilde weer mee! Breng uw stemmen (mag ook meerdere) op ons uit! ...

View on Facebook

Gezocht: Wie heeft ons verblijd met dit portret aan de poort? ...

View on Facebook

Het gilde verwelkomt vandaag 3 nieuwe leden! ...

View on Facebook

Patrick de dagkoning op de zeer geslaagde kleine gildedag in Baardwijk. Verder heeft Ton Den Teuling de eerste prijs individueel kruisboog gewonnen. En dan ook nog hebben Jeroen, Bas, Ton en Henk de korpsprijs kruisboog gewonnen. Alle nogmaals van harte gefeliciteerd. ...

View on Facebook

Sint Hubertus Gilde Drunen heeft een nieuwe foto toegevoegd. ...

View on Facebook

Burgerkoning 2016 Angelique Boutens-Lapré

Afgelopen zondag 26 juni was het zover. Op deze speciale dag waar alle burgers meer dan welkom waren, op het Gilde terrein van het Sint Hubertusgilde in Drunen, om de strijd aan te gaan voor de felbegeerde titel Burgerkoning 2016.
Jammer genoeg speelde het weer niet mee, stortbuien en windstoten zorgde ervoor dat vele thuis bleven. 22 fanatiekelingen lieten zich niet ontmoedigen en terecht want vanaf het eerste schot met het 6mm geweer is het, op een enkele druppel na, droog gebleven.
De onderlinge sfeer was zeer gemoedelijk bij het gastvrije gilde, ook de Gilde heer Pastoor Hedebouw kwam een kijkje nemen en zijn burgers aanmoedigen onder het genot van een hapje en een drankje.
De strijd was hevig en ging maar voort, het lukt de deelnemers niet om de ‘vogel’ binnen de tijd van vorig jaar naar beneden te krijgen. Uiteindelijk ruim een uur later dan gepland werd het laatste schot gelost (schot 539) door Angelique Boutens-Lapré, dochter van een trotse Gildebroeder Bart Lapré.
Samen met haar man werd zij gehuldigd. Onder leiding van de trommelaars en in het bijzijn van Koning Patrick en zijn koningin Kelly, kregen zij een heuse vendelgroet verzorgt door onze eigen kampioen vendelier Edward Klerks.
Vanaf deze dag mag Angelique zich een heel jaar BURGERKONING noemen.
...

View on Facebook

Tot 26 juni ...

View on Facebook

Foto's uit het bericht van Sint Hubertus Gilde Drunen (29 photos) ...

View on Facebook

Hij kijkt niet zo blij op de foto maar hij was het wel.
Onze nieuwe jeugdkoning Edward Klerks.
Gefeliciteerd
...

View on Facebook

Onze nieuwe koning met zijn koningin.
Proficiat Patrick en Kelly
...

View on Facebook